Diensten

Diensten

APK:

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen.

 

Roetmeting:

Auto's met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1985 of later ondergaan bij de APK een roetmeting. Hierbij wordt de hoeveelheid roet die de auto uitstoot gecontroleerd door de motor onbelast en vol gas te laten draaien en hierbij optisch de roethoeveelheid te meten. De meting duurt maar een paar seconden maar moet succesvol worden uitgevoerd alvorens goed bevonden te worden. Motoren uitgerust met Comprexlader zijn uitgesloten van de roetmeting.

 

Airconditioning:

Een airconditioning in een auto is een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel circuleert. Vaak worden systemen die zichzelf reguleren ook wel climatronic of climate control genoemd.

Het is van groot belang dat eens per jaar service wordt verleend aan het aircosysteem.

 

Diagnose:

De moderne auto wordt steeds complexer en moet in geval van een storing worden uitgelezen om de juiste diagnose te kunnen stellen. Met ons diagnose systeem, kunnen wij nagenoeg iedere auto uitlezen, zodat er geen onnodige reparaties worden uitgevoerd.

 

Velgen richten:

Als U een kromme velg heeft hoeft dit nog niet het einde van de velg te zijn, de kans is groot dat deze nog te richten (recht maken) is. De velg verliest tijdens en na het richten niets van de sterkte, er wordt niets van afgedraaid. De plaats van de deuk wordt tijdens het richten verwarmd dit is noodzakelijk omdat de kans groot is dat de velg anders scheurt. Mocht er een haarscheur aanwezig zijn dan komt deze er tijdens het richten zeker uit. Niet alle velgen zijn te richten, maar als de velg rijdbaar krom is (een trillende auto) dan is deze vrijwel zeker te richten.

 

Uitlijnen:

Het onderstel van een auto is een complexe samenstelling van bewegende onderdelen. Elk onderdeel heeft één of meerdere functies om de auto beter bestuurbaar, veilig en comfortabel te maken.

Een goed samenspel van deze onderdelen is essentieel voor een goed rijdende auto en het beperken van slijtage.

 

Onderhoud en reparatie:

Het onderhouden van een auto is uitermate belangrijk om niet voor onnodige hoge kosten komen te staan. Het is raadzaam om ieder jaar de auto een beurt te geven. Filters worden vervangen, olie ververst en de auto wordt grondig nagekeken op eventuele mankementen.

 

Voor ieder automerk voeren wij onderhoud en reparaties uit tegen aantrekkelijke tarieven.